Onderwijs

Blue School is de eerste mbo retail opleiding van Nederland waar je volledig in de praktijk wordt opgeleid. Jouw klaslokaal is de Blue School Store in Westfield Mall of the Netherlands. Na het behalen van jouw diploma (Manager Retail), ben je klaar voor de winkel van de toekomst!

Challenges

De opleiding tot (Denim) Store Manager is anders dan alle andere mbo-opleidingen in Nederland. De opleiding duurt drie jaar en iedere 8 weken ga je een challenge aan. Om deze op te lossen krijg je trainingen van professionals, voer je opdrachten uit in Westfield Mall of The Netherlands en loop je stage in de Blue School Store die 7 dagen per week, 364 dagen per jaar, van 10.00 uur ’s ochtends tot 20.00 uur ’s avonds open is.

(Denim) Store Manager

We stomen je klaar tot (Denim) Store Manager op basis van vijf pijlers: Sales, Retail & Innovation, Hospitality, Denim en Personal Development. Je krijgt veel verantwoordelijkheden en er zijn verschillende rollen. Denk aan: visual merchandiser, adviseur en verkoopspecialist.

De opleiding duurt drie jaar en iedere 8 weken ga je een challenge aan. Om deze op te lossen krijg je trainingen van professionals, voer je opdrachten uit in Westfield Mall of The Netherlands en loop je stage in de Blue School Store.

Hospitality is key! Blue School staat voor service, advies geven, communicatie en productkennis met oog voor sustainability, mensenkennis en de beste verkooptechnieken. We leren het je allemaal, want jij staat centraal!

Hospitality is key

Blue School staat voor service, advies geven, communicatie en productkennis met oog voor sustainability, mensenkennis en de beste verkooptechnieken. Ook leer je tijdens de opleiding alles over de nieuwste manier van winkelen. Retail is een beleving, dus alle zintuigen moeten geprikkeld worden in de winkel: van aansprekende muziek tot de juiste geur.

Bring Your Own idea

Omdat jij centraal staat is het ook mogelijk je eigen ideeën voor lesmateriaal in te brengen. Heb je iets gezien of gelezen waar je meer over wil leren en heeft het een toegevoegde waarde? Dan gaan we samen met jou op zoek naar de juiste manier om je die expertise eigen te maken.

WESTFIELD MALL OF THE NETHERLANDS

Door onze samenwerking met Westfield Mall of the Netherlands – de grootste shopping mall van Nederland waar lifestyle en experience centraal staan– krijg je de kans om aan de meest innovatieve projecten mee te werken. Binnen en buiten Blue School.