Hallo! Mijn naam is Nova Kastrop en ik ben eerstejaars student aan de opleiding Fashion Design en Product Management op ROC Mondriaan. Ik loop stage bij Blue School sinds net na opening in maart. Wat ik vooral leuk vind, is dat je met verschillende studenten op de werkvloer staat. Vanuit mijn opleiding zijn er iets andere vereisten qua stage uren waardoor ik shifts van acht uur per dag draai. Dat betekent dat ik veel verschillende studenten zie.

Het is nog best rustig in de winkel waardoor ik tijd heb om schoolopdrachten te doen en stageopdrachten vorm te geven. Omdat ik hier langer loop dan andere stagiaires kennen Yvo en Ray (Retail experts) mij best goed en kan ik het goed met ze vinden.  Ze vragen vaak ook naar mijn mening en betrekken mij bij het brainstormen. Zo hadden we het laatst over hoe we de winkel beter konden indelen, over visual merchandising van de etalages en de plaatsing van bijvoorbeeld lichtboxen. Ik vind het fijn dat je als stagiaire op die manier betrokken wordt en dat er ook echt naar je wordt geluisterd.

Yvo en Ray zijn best flexibel, zeker omdat ik een bijbaan heb in het weekend vind ik dat wel belangrijk. Hierdoor kan ik mijn uren goed indelen en kan ik nog iets bijverdienen naast mijn studie.

Blue School is echt gericht op studenten en ook echt voor studenten. Het hele concept is gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling en ze nemen echt één-op-één de tijd voor je.

In de toekomst zou ik het leuk vinden mee te denken met de uitbreiding van het merkenpakket en het uitdenken van een social media strategie. Denk aan gesponsorde post en een mooie vormgeving van het profiel. Ik hou mij tijdens mijn stage ook bezig met het maken van TikTok’s voor de winkel en dat vind ik wel tof.

Ben je geslaagd maar heb jij je nog niet ingeschreven voor een vervolgopleiding? Neem een kijkje bij Blue School!
Lees hier meer