Studentstory Maysa

Hoi, ik ben Maysa Mohammed, 18 jaar en eerstejaars student aan de opleiding International Manager Retail bij mboRijnland. Ik loop stage bij Blue School sinds net na de opening van de winkel in de Westfield Mall. Het is nog best rustig in de winkel, wat fijn is want dan heb ik tijd voor schoolopdrachten.

Mijn persoonlijke doel in de laatste weken voor de zomervakantie is meer ervaring op te doen met klanten. Ik ben over het algemeen best verlegen en ben sinds mijn stage hier in de Blue School echt gegroeid in communiceren met mensen. Yvo en Ray, de Retail Experts van Blue School hebben mij geleerd wat je moet doen en zeggen als er een klant in de winkel komt. Zo moet je een klant natuurlijk als eerste vriendelijk groeten, vragen of het lukt met het vinden van de juiste maat en advies geven tijdens het passen aan. Je leert ook verkooptechnieken. Je kan bijvoorbeeld een broek aanbieden als iemand een trui in z’n hand heeft. Ik merk dat ik door de training van Yvo en Ray ook buiten mijn stage makkelijker een gesprek aanknoop. Bij mijn bijbaantje bij de praat ik nu veel makkelijker collega’s en kan ik beter samenwerken.

Yvo en Ray zijn trouwens best flexibel. Je kan je werkuren gewoon met ze bespreken. Vaak werk ik in de ochtend bij de Albert Heijn en in de middag en avond bij Blue School.

Bij mijn vorige stages werd ik vooral in mijn eentje in het magazijn aan het werk gezet en kreeg ik weinig begeleiding. Het is hier veel fijner om stage te lopen. Hier houden ze er rekening mee dat je student bent en krijg je ook de ruimte om schoolopdrachten te doen. Je kan vragen stellen en je krijgt advies van de Retail experts als je dat wil. En, ik heb hier leuke collega’s en medestudenten waar ik mee werk.

Ik zou Blue School zeker aanraden aan andere studenten. Ondanks dat het nog niet heel druk is, doe je echt veel praktijkervaring op. Het is geen fysiek zware stage; ik loop hier twee dagen en dat is echt prima te doen. Op school leer je wel wat je moet doen wanneer er bestellingen binnenkomen maar hier leer je echt hoe dat gebeurd in de winkel zelf.

Ben je geslaagd maar heb jij je nog niet ingeschreven voor een vervolgopleiding? Neem een kijkje bij Blue School!
Lees hier meer