BEDRIJVEN

Studenten en docenten willen uitdagend onderwijs. Dit moet optimaal aansluiten bij de retail-realiteit van nu en de retail-toekomst van morgen. Dit lukt niet wanneer het onderwijs ver afstaat van de retail. Daarbij willen de overheid en vastgoedondernemers aantrekkelijke winkelgebieden. Uitdagingen die stuk voor stuk complex zijn en die vragen om innovatieve samenwerking tussen ondernemers, onderwijs en overheid.

De vetste #1 retail opleiding van Nederland

ROC Mondriaan, mboRijnland, Jeans Centre, Unibail Rodamco Westfield en de Gemeente Leidschendam-Voorburg zagen een kans en besloten een hoogstaande retail school te ontwikkelen: Blue School, de vetste #1 retailopleiding van Nederland met een focus op denim. Hier wordt de nieuwste generatie retail professionals opgeleid voor de winkel van de toekomst. Dit doen we met oog voor duurzaamheid, innovatie en de nieuwste retail trends.

Retail Innovatie Labs

Met de vraag hoe winkelgebieden, retailers en hun huidige en toekomstige medewerkers kunnen anticiperen op de toekomstige ontwikkelingen gaan we samen aan de slag. Heel praktisch en ervaringsgericht. Deze aanpak past zowel bij de ondernemers als bij de studenten die graag leren door te doen. En dan het liefst leren in een realistische setting, de Retail Innovatie Labs.

Hier wordt de nieuwste generatie retail professionals opgeleid voor de winkel van de toekomst. Dit doen we met oog voor duurzaamheid, innovatie en de nieuwste retail trends.

Samen komen we tot nieuwe inzichten en oplossingen die we alleen niet voor elkaar krijgen. De consument is steeds meer op zoek naar gemak, beleving, personalisering en verbinding.

USER EXPERIENCE

In de Retail Innovatie Labs werken en leren retail ondernemers, docenten en studenten vrijwillig en nauw met elkaar samen. Met elkaar gaan ze experimenteren, onderzoeken, leren en delen op thema’s zoals gemak, beleving, personalisering en verbinding. Hierbij staat de klantervaring centraal, ook wel user experience genoemd.

Meedoen als ondernemer of vastgoedbeheerder

Ben jij een ondernemer of vastgoedbeheerder in Leidschendam-Voorburg of een omliggende gemeente? Dan nodigen we je van harte uit om mee te denken en straks ook mee te doen. Alleen samen kunnen we gericht werken aan aantrekkelijke winkelgebieden met vernieuwende, adaptieve en gezonde retailers met betrokken, voldoende en goed opgeleid personeel. Of sta jij voor een uitdaging die je voor, door en met studenten wil aangaan?

Weten hoe ook jij als ondernemer betrokken kan worden?